Waarom ASKO

Over ASKO

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben Scandinavische huishoudelijke apparaten van ASKO in hun huis - hoogwaardige, duurzame producten met innovatieve oplossingen. We bieden een volledig assortiment keuken- en wasapparatuur, dat niet alleen nog vele jaren zal voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze ook vaak zal overtreffen.
Het begon in 1950 in Vara, Zweden, met de droom van een innovatieve jongeman om een wasmachine te bouwen voor zijn moeder, om haar het leven wat gemakkelijker te maken.
ASKO heeft zich altijd ingezet voor de bescherming van het milieu. We streven voortdurend naar de meest milieuvriendelijke oplossingen en duurzaam economisch gebruik van hulpbronnen. Onze machines zijn water- en energie-efficiënt en zijn gebouwd om langer mee te gaan.

ASKO apparaten worden door verkooporganisaties geëxporteerd en gedistribueerd op de belangrijkste markten van de Scandinavische landen, de VS en Australië, evenals op 50 andere markten wereldwijd.

ASKO maakt deel uit van de Gorenje Group, een van Europa's grootste fabrikanten van huishoudelijke apparaten met ongeveer 10.500 werknemers (2016). De Gorenje Group is wereldwijd in meer dan 90 landen vertegenwoordigd.

Ga voor meer informatie over Gorenje naar www.gorenje.com.

Geschiedenis

De geschiedenis van ASKO - een goed verhaal. Het begon in 1950 in Vara, Zweden, met de droom van een innovatieve jongeman om een wasmachine te bouwen voor zijn moeder, om haar het leven wat gemakkelijker te maken.

Nu, meer dan 65 jaar later, is ASKO een Zweeds merk dat is geïnspireerd op Scandinavische waarden, zoals functioneel, minimalistisch design, hoge kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu. Wij Scandinaviërs zijn ambitieuze, eerlijke mensen met een gevoel voor kwaliteit en respect voor het milieu.

Onze producten worden vervaardigd volgens extreem hoge kwaliteitseisen en we worden gedreven door een passie om producten te maken die bestemd zijn om een geliefd onderdeel van uw huis en uw leven te worden.

Belangrijke jaartallen voor ASKO

1918 De Finse timmerman Aukusti Asko-Avonius richt de ASKO meubelgroep op.

1938 UPO metaalproductie wordt opgericht, een bedrijf dat onder andere kinderwagens en bedden van stalen buizen produceert.

1950 De eerste wasmachine wordt geproduceerd door Karl-Erik Andersson in Vara, Zweden; Junga Verkstäder wordt opgericht.

1952 Eerste Fins huishoudelijk apparaat - een koelkast - wordt geproduceerd in Lahti.

1953 De eerste wasmachine wordt geproduceerd in Lahti.

1957 Het eerste fornuis wordt geproduceerd in Lahti.

1958 Het eerste koude ijzer wordt geproduceerd in Lahti.

1967 De eerste vaatwasser wordt geproduceerd; de export vanuit Vara begint.

1972 De eerste inbouwovens worden geproduceerd in Lahti.

1975 De eerste droogtrommel wordt geproduceerd in Vara.

1978 Asea verwerft Junga Verkstäder, verandering van naam in Asea Cylinda.

1980 Eigen verkooporganisaties opgericht in Noorwegen, Denemarken, VS, Australië en Nieuw-Zeeland.

1988 ASKO verwerft ABB Cylinda, naamswijziging in ASKO Appliances.

1990 Nieuwe fornuisfabriek en centraal magazijn in Lahti.

2000 Antonio Merloni verwerft Asko Appliances.

2006 ASKO lanceert de gezamenlijk ontworpen concepten voor Wassen & Drogen.

2009 ASKO wordt gelanceerd in Zweden.

2010 Nieuwe eigenaar van Asko Appliances: Gorenje Group, Slovenië.

2014 Het hoofdkantoor van Asko Appliances AB verhuist naar Lidköpping, Zweden.

Kwaliteit

ASKO, hoogst denkbare kwaliteit Geïnspireerd door Scandinavië
Bij ASKO ontwerpen en produceren wij hoogwaardige apparatuur met de voor ons kenmerkende Scandinavische invloed op vorm en functie. Sinds we in de vroege jaren '50 wasmachines begonnen te maken, hebben we ons ten doel gesteld om hoogwaardige producten te maken die niet alleen nog vele jaren aan de verwachtingen van onze klanten zullen voldoen, maar deze zelfs zullen overtreffen.

Onze kwaliteitsprocessen houden in dat we ALLE producten testen voordat ze de fabriek verlaten. Er verlaat nooit een machine de fabriek die niet al onze strenge tests heeft doorstaan.

Vandaag de dag bieden we een volledig assortiment keuken- en wasapparatuur en we zijn er trots op dat onze machines voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design, functie, duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze wassen schoner, gebruiken minder water en energie en gaan langer mee. Om die reden zijn we sinds 1995 ook gecertificeerd volgens ISO 9001, wat garandeert dat onze producten altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.

Design

ASKO Elements Range, Designed kitchen appliances
De combinatie van toegepaste functionaliteit, zorg voor het milieu en heldere, aangename lijnen is het belangrijkste kenmerk van Scandinavisch design - en van ASKO. Het basisidee is dat zorgvuldig ontworpen producten leiden tot verbetering van de kwaliteit van leven van mensen. Om ons te onderscheiden in een markt van rommelige, complexe en overdadige ontwerpen, streven we naar een zacht, humanistisch minimalisme dat gebaseerd is op het principe dat stil het nieuwe luid is.

De belangrijkste elementen van Scandinavisch design - ingetogen elegantie, hoogstaand vakmanschap en natuurlijke materialen - worden weerspiegeld in de designtaal van ASKO. Veel nadruk wordt ook gelegd op functionaliteit. We streven ernaar het leven gemakkelijker te maken door middel van echt gebruiksvriendelijke interfaces, integratie van praktische functies en probleemloze, duurzame producten waar mensen lange tijd plezier van beleven.

Scandinavisch design

Als u kijkt naar een bekend Scandinavisch ontwerp, dan zult u zien dat het bepaalde onderscheidende kenmerken heeft. Zoals strakke lijnen, succesvol gecombineerd met vaak ingenieuze functionaliteit. We doelen op producten die zo gebruiksvriendelijk zijn, dat ze ongelooflijk geavanceerd zijn. Elk detail heeft een doel, elke oplossing heeft een reden.

Scandinavisch design heeft een eigen, herkenbare esthetiek en uitstraling. De basis is puurheid, eenvoud en natuurlijkheid, thema's die terugkeren in de designtaal en de keuze van kleuren en materialen.

Design gaat echter niet alleen over uiterlijk. Een van de onderscheidende kenmerken van Scandinavisch design is dat evenveel nadruk wordt gelegd op functie en ergonomie. De huishoudelijke apparaten van ASKO maken deel uit van dit Scandinavische erfgoed. We doen nooit concessies ten aanzien van de keuze van materialen, onderdelen of functionele oplossingen.

Milieu

Het is voor ons vanzelfsprekend om het milieu in stand te houden en te beschermen
Behoud van de natuur heeft bij onze fabrieken altijd voorop gestaan. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend om onze omgeving in stand te houden en te beschermen. We streven er voortdurend naar de meest milieuvriendelijke oplossingen en het zuinigst gebruik van hulpbronnen toe te passen bij het produceren van onze producten. Door voor onze omgeving te zorgen, werken we eraan om de milieueffecten van al onze activiteiten en producten te minimaliseren.

Dit blijkt ook uit het feit dat de ASKO-fabrieken een milieucertificering volgens ISO 14001 hebben, wat betekent dat alles zo milieuvriendelijk mogelijk wordt gedaan. Een voorbeeld hiervan is dat alle onderdelen van onze apparaten die meer dan 50 gram wegen, geschikt zijn voor recycling.