We maken het u gemakkelijk
Bij het ontwikkelen van onze nieuwste drogers hebben we veel gesproken met gebruikers. Deze bijeenkomsten werden kleine verhalen met verschillende opvattingen, ideeën en wensen. We hebben daar veel van geleerd en zijn begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe generatie wasdrogers met veel verbeteringen en oplossingen. Hier geven we een overzicht van enkele van de meest voorkomende aandachtspunten en hoe we proberen die op te lossen.
SensiDry
Ons unieke SensiDry™ systeem bepaalt zelf de optimale droogtijd. Samenwerking tussen temperatuursensoren zorgt voor een resultaat dat beter en betrouwbaarder is dan conventionele sensoren. Het programma stopt automatisch zodra de kleding droog is. Dit automatische programma is niet alleen praktisch en eenvoudig in gebruik, het bespaart ook energie.
Butterfly drying
Butterfly drying voorkomt dat kledingstukken een prop vormen en maakt deze vrijwel kreukvrij. We hebben het kreukprobleem de wereld uit geholpen met een unieke oplossing die we Butterfly drying noemen. De twee wasmeenemers binnenin de machine duwen de kleding zachtjes in een achtvorm, om de kleding te verspreiden zodat de lucht gelijkmatig door en rondom de kledingstukken kan circuleren.
Warmtepompdrogers
De warmtepompdrogers van ASKO zijn gesloten systemen waarbij de proceslucht voortdurend in de trommel circuleert, waardoor dit type droger in kleine ruimtes met weinig binnenstromende lucht kan worden geplaatst. De lucht wordt niet alleen met warmte maar ook met behulp van een verdamper ontvochtigd, wat betekent dat het droogproces op lagere temperaturen kan plaatsvinden. Dit zorgt er weer voor dat het droogproces milder is voor stoffen, echter zonder verlies van droogcapaciteit of effectiviteit.
Stoombehandeling van overhemden
Herhaalde stoominjecties en behandeling met warmte om kreuken in de stof te verwijderen en voorkomen. Lage warmte wordt ook gebruikt voor de behandeling van gevoelige stoffen. Het stoomprogramma kan voor maximaal zes overhemden tegelijk worden gebruikt.
Stoom is een natuurlijke behandeling
Dankzij de stoomfunctie tillen onze warmtepompdrogers de zorg voor uw kleding naar een hoger niveau. Stomen is een zeer effectieve en milde manier om uw overhemden, jassen en broeken te behandelen. Het is een gemakkelijke manier om uw favoriete overhemden kreukvrij te maken, maar kan ook worden gebruikt voor het opfrissen van kleding die niet gewassen hoeft te worden. Zowel natuurlijke vezels, zoals katoen en linnen, als synthetische stoffen zijn geschikt om te stomen.
Line Concept™
Het Line Concept™ houdt in dat uw handelingen beginnen bij de wasmiddellade uiterst links en eindigen bij de knop Start/Stop/Pauze uiterst rechts. Begin met het vullen van de wasmiddellade en voer de gewenste instellingen eenvoudig van links naar rechts in! Het Line Concept™ is beschikbaar op alle Pro Home™ wasmachines en wasdrogers.
Kid Safe™ - Veiligheid voor de allerjongsten
Om de veiligheid voor de allerjongsten te garanderen, kan de deur van een ASKO wasdroger van binnenuit worden geopend en moet de droger opnieuw worden gestart als de deur tijdens het drogen is geopend.
HWC
Met onze unieke HWC-drogers kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verminderen door verwarmingswater als energiedrager te gebruiken. Deze apparaten zijn geschikt om te worden verwarmd door een economische en milieuvriendelijke bron van verwarmingswater, zoals stadsverwarming, geothermische verwarming of zonnecollector. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering, tot wel 90%, van het elektriciteitverbruik door het apparaat.
Dubbel pluizenfilter
Pluis belemmert de circulatie in de droger, wat leidt tot een hoger energieverbruik. Daarom zijn onze drogers uitgerust met een bijzonder efficiënt dubbel pluizenfilter. Dit voorkomt dat pluizen zich ophopen en verlengt de levensduur van uw apparaat.
Drogers met starttijdfunctie
Selecteer een programma en druk vervolgens op Uitgestelde start. Druk op de knop om een uitgestelde start van 1 tot 24 uur te selecteren. Het lampje naast de knop gaat branden wanneer deze optie is geactiveerd. Druk vervolgens op Start. Het apparaat telt de uren één voor één af en begint als het geselecteerde uitstel voorbij is. Om Uitgestelde start te annuleren, drukt u drie seconden op Stop. Uitgestelde start kan niet worden geselecteerd voor het Tijdprogramma en het programma Revitaliseren.
Ledlicht - Een licht dat u verwelkomt
Al onze Logic en Style drogers zijn uitgerust met een led-binnenlicht, dat de ruimte van aangenaam omgevingslicht voorziet. Ook is het handig om kleine items te zien die gemakkelijk in de droger kunnen worden achtergelaten. De vuldeur is ook verlicht, voor gemakkelijk in- en uitladen.
Borstelloze motor - Duurzame motoren
We hebben onze droogtrommels uitgerust met extra betrouwbare en stille borstelloze motoren. Geen borstels betekent een onderdeel minder dat kapot kan gaan. Het maakt de motor ook rustiger.
We houden van kogellagers
Kogellagers zijn een ontzettend nuttige uitvinding. Ze zorgen ervoor dat dingen makkelijker draaien en langer meegaan. Daarom voorzien we onze wasdrogers van tot wel vijf kogellagers: één op de trommelas, twee om de trommel op te laten rusten en twee om de motor te ondersteunen.
Een Soft Drum™ gemaakt van roestvrij staal
Soft Drum™ is een oplossing die is ontwikkeld om de luchtstroom rond de lading te verbeteren, waardoor het droogeffect wordt verhoogd. De cirkelvormige inkepingen met afgeschuinde randen hebben ook een dempende werking, wat de slijtage van stoffen vermindert. Het nieuwe ontwerp van de trommel maakt gelijkmatig en behoedzaam drogen mogelijk, zowel bij veel als weinig belading.
Multi Filter System™
Pluizen zijn de grootste vijand van een wasdroger en leiden onvermijdelijk tot langere droogtijden en andere problemen. Om te voorkomen dat er pluizen in de wasdroger komen, hebben we het Multi Filter System™ ontworpen. Dit is een filtersysteem dat uit vijf verschillende filters bestaat en ervoor zorgt dat alle pluizen en zelfs nog kleinere deeltjes worden opgevangen voordat ze in de gevoelige interne onderdelen van de droogtrommel binnendringen.
Apparaten voor Wassen & drogen van ASKO

Apparaten voor Wassen & drogen van ASKO