De snelste weg naar een schone vaat
We hebben verschillende modi ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken uw favoriete afwasprogramma aan te passen aan nieuwe situaties. In plaats van te moeten kiezen uit een lange lijst met programma's en vervolgens uit een lange lijst met verschillende opties en instellingen, kunt u nu eenvoudig een geschikte modus kiezen en op Start drukken.
Stille nacht
Voor mensen die de vaatwasser laten werken als zij van hun nachtrust genieten, hebben we de nachtmodus ontwikkeld. Met deze modus wordt de waterdruk in de sproeiarmen verlaagd, waardoor het geluidsniveau met maar liefst 2 dB wordt verminderd ten opzichte van de geteste waarde. Deze modus is ook perfect voor open keukens die overgaan in de leefruimte.
Groene modus
Met de groene modus bespaart u zowel water als energie. De temperatuur wordt verlaagd en elke fase van de cyclus wordt verlengd om water te besparen en toch dezelfde perfecte wasresultaten te bereiken als bij een normaal programma.
Snelle modus
Als u wilt dat uw afwas sneller schoon is, selecteert u gewoon de snelheidsmodus om de programmatijd met 50% te verkorten. Om de best mogelijke wasresultaten in de beschikbare tijd te bereiken, wordt meer water en energie gebruikt.
Intensieve modus
Selecteer deze modus voor sterk vervuilde vaat met opgedroogd voedsel. Bij de intensieve modus wordt de druk van de sproeiarm verhoogd en tijdens de cyclus meer warmte en water gebruikt.
Quick Pro Wash
Dit programma is geïnspireerd op de wereld van professionele afwasmachines waarbij alles draait om snelheid. Het programma Quick Pro Wash is perfect als u weet dat u bij een en dezelfde gelegenheid servies, glazen of ander keukengerei meerdere keren nodig hebt.
Hygiëne
Het hygiëneprogramma kan worden gebruikt voor het effectief reinigen van babyflessen en andere voorwerpen die extra schoon moeten zijn. Om de groei van bacteriën te voorkomen en bijvoorbeeld de geurtjes van snijplanken te verwijderen, wordt in dit programma de watertemperatuur voor hoofdwas en laatste spoeling verhoogd tot 70°C. Dit is ook ideaal voor het grondig wassen van weckpotten voor mensen die hun eigen jam of marmelade maken. Kiest dit programma voor een extra schoon en hygiënisch resultaat.
 
Zelfreinigend
Het zelfreinigingsprogramma zorgt ervoor dat de kuip, de waterrecyclingtank en het sproeisysteem grondig worden gereinigd. Regelmatige reiniging is essentieel voor zowel de afwasprestaties als de levensduur van de machine. Gebruik een standaard afwasmiddel, citroenzuur of een speciaal reinigingsmiddel voor afwasmachines.

Afwasmachine Functies - Haal het beste uit uw vaatwasser

Uitzonderlijk afwasresultaat met een vaatwasser van ASKO
De afwasmachines van ASKO staan bekend om hun uitzonderlijke afwasprestaties. Het geheim is ons zorgvuldig ontworpen en geteste spoelsysteem, dat uit maar liefst 11 sproeizones* bestaat zodat elke hoek van het vaatwassercompartiment onder handen wordt genomen. Daarnaast heeft elke korf ook een eigen spoelsysteem. In de middelste korf bevinden zich bijvoorbeeld de Twin Tubes™, een speciale sproeizone voor deze korf.