Energie besparen

Extreem zuinig wassen met de ASKO-ECO

ASKO roept 2016 uit tot ECO-jaar De ASKO Eco-wasmachine (W6884 en W8884XL) speelt daarin de hoofdrol. Deze uiterst duurzame wasmachine is geschikt voor een warmwaterbron en behaalt daarmee extreem zuinig topprestaties. De Eco-wasmachine doet bovendien supersnel zijn werk.

Met de machine speelt ASKO in op de opkomst van zonnecollectoren. Steeds meer huishoudens kiezen voor zo’n energiebron op het dak. Extra profiteren daarvan doen ze met de aanschaf van een ASKO Eco-wasmachine. Dankzij de aansluiting op een warmwaterbron werkt deze sneller en effectiever en dat leidt tot extra besparingen op de energierekening.

Hoe werkt het?
De ECO wasmachine heeft twee aansluitingen: één voor warm en één voor koud water. Bij een traditionele machine wordt de meeste energie gebruikt voor het verwarmen van het water, dat is, in dit geval, door de bestaande warm waterbron reeds voorhanden. De machine kiest automatisch de juiste hoeveelheid warm en koud water voor het door u ingestelde programma. Als het water warmer moet zijn dan het water dat binnenkomt, verwarmt de wasmachine het tot de gewenste temperatuur.

Het voordeel is aanzienlijk. Uitvoerige testen van ASKO wijzen uit dat de machine op 60 graden met 60 procent minder energie uit kan. Tegelijkertijd is de was nog 25 minuten eerder klaar ook. En bij wasbeurten op 40 graden zijn nog hogere besparingen mogelijk.

De ECO-wasmachine past kortom bij milieubewuste gezinnen, maar ook bij huishoudens die nog nadenken over de aanschaf van zonnecollectoren. Tot die inderdaad op het dak liggen, functioneert deze ASKO namelijk ook op traditionele wijze uitstekend. Mooie specificaties zijn een ingenieus tijdsprogramma, een formica-bovenblad en centrifuge toerental van 1800.

ASKO kent twee Eco Wasmachines -

W6884 Eco met een capaciteit van 8 kg.

W8884XL Eco met maar liefst een capaciteit van 11 kg.